Van hart tot hart, van ziel tot ziel

Wow

Een jaar geleden schreef ik mij in voor de opleiding tot Luisterkindwerker.

Geen idee wat mij te wachten stond.

Ik kende het al wel, 10 jaar terug kwam ik ermee in aanraking.

Via een trouwe klant van mijn schoonheidssalon. Zij vertelde mij erover, gewoon heel kort. Zij had toen heftige dingen meegemaakt en ging samen met haar zoon op zoek. Op zoek naar iets, iets wat de pijn kon verzachten, wat ze via oa Luisterkind kon vinden.

Ik was gelijk één al oor.

Afstemmen? Op overleden personen? Ik moest gelijk aan Derek Ogilvie denken. Dat kon hij toch alleen maar?? En huh ook op mensen in het hier en nu? Hoe dan? En wat is het? Wat doet het?

Ik ben erin gedoken.  “ Dat wil ik ook kunnen ”. Was mijn eerste gedachten.

Ik ben altijd al veel met onaantastbare, spirituele bezig geweest.  Zo interessant. Reiki was 17 jaar terug, ik was net 20, het eerste wat ik ging doen.

En wauw, dat lukte.

De opleiding was reuze boeiend. Energie doorgeven aan iemand anders. Het ging zo makkelijk.

Ik kreeg naderhand een boekje mee waarin ik na 3/4 jaar achter kwam dat mijn leraar er toen wat in had geschreven. Ik ga het nog eens opzoeken maar toen ik het las was ik blij dat ik het toen pas las. Zo bijzonder.

Was ik er op mijn 20ste al klaar voor? Ja, ik deed het gewoon. Zonder erbij na te denken. Ik gebruik het altijd bij mijzelf. Ook op klanten. Ze vonden het eng maar toch zijn ze nieuwsgierig naar het onbekende.

Nu 17 jaar later kwam ik er met mijn opleiding achter dat ik echt super, super gevoelig ben.

Vrijwel alles voel ik van mensen maar ik wist het niet. Kon het niet onderscheiden wat van mij of van iemand anders was.

Zelfs iemand die voorbij fiets en mij aan kijkt, kan ik al veel van voelen.

Ik ben Diana gaan volgen. Droomde ervan om ooit Luisterkindwerker te worden. Ik had de intentie gezet en misschien wel het allerbelangrijkste, het losgelaten.

8 jaar geleden hebben we een afstemming voor onze dochter laten maken. Ik wist dat ik het de komende jaren niet ging doen. De opleiding is super, kost tijd en met de kleine meiden en net een schoonheidssalon, dat werd hm niet. Dat voelde ik. Dat voelen en erna luisteren, dat is Luisterkind.

En daar was juli 2022. De cursus werd online aangeboden en ik ging op zoek. Kwam al vrij snel bij Berber terecht. En zij bood 1 op 1 aan. Wauw, dat moest ik hebben. Want inmiddels was ik mij al wel iets meer bewust van hoe ik was.

Teveel mensen, dat werd hm niet. Afsluiten ervoor, lukt mij nog steeds niet.

Dus top om 1 op 1 te doen.

En al bij de eerste minuten wist ik, dit is het. Hier ligt mijn passie. Blijft het alleen bij Luisterkind? Nee, zeker niet.

Er is zoveel meer. Maar alles op z’n tijd.

Tijdens de opleiding vielen werkelijke alle puzzelstukjes op z’n plek. Dat wat is al wist, werd bevestigd.

Dat wat ik voelde als ik ergens was, met mensen sprak, werd bevestigd.

Ik dacht eerder nog wel eens; doe niet zo gek, die gave heb jij niet.

Maar is het een gave? Nee, iedereen heeft het in zich. Je moet alleen open staan ( haha zweef ) maar het is echt waar. Als je teveel blokkades hebt, teveel in je hoofd zit en teveel met andere zaken bezig gaaf zijn, dan lukt het niet. Dan voel je het wel maar je bent je er niet bewust van, je onderscheidt het niet en je loopt vast.

Luisterkind By Jola

Janine Visser
T. 06 10 40 65 46
E. Byjola@outlook.com

 Kvk. Harderwijk 50464876